top of page

THUISBATTERIJ EN NIEUWE ZONNEPANELEN

LG-RESU-systeem thuisbatterij (1).png

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een accu met een grote capaciteit die al je apparaten van stroom kan voorzien voor een bepaalde periode. De batterij, ook wel bekend als een thuisaccu, wordt meestal met zelf opgewekte zonnestroom geladen, waardoor de batterij feitelijk gratis stroom voor je bewaart. Je kan deze energie op een later moment weer gebruiken, zonder stroom af te nemen van het elektriciteitsnet. Je bent dus nog minder afhankelijk van je energiemaatschappij.

Heb je nog geen zonnepanelen? Wij plaatsen zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Dit levert doorgaans het hoogste rendement. Alles gebeurt tegelijk, zowel de plaatsing van de zonnepanelen als de omvormer en de batterij. Ook de aansluiting  en indienststelling doen we op dezelfde dag.

 

Bij een nieuwe installatie plaatsen we meteen een Hybride omvormer. Aan een hybride omvormer kan je direct een thuisbatterij aansluiten. Dit is goedkoper dan een omvormer met een bijkomende tussenomvormer die de lading van uw batterij regelt. Het rendement is doorgaans groter en er is minder kans op fouten of problemen met compatibiliteit.

  • Een thuisbatterij plaatsen terwijl de zonnepanelen worden geplaatst is doorgaans goedkoper. Het rendement is doorgaans hoger.
     

  • Met onze geavanceerde software berekenen we meteen de terugverdientijd van uw installatie met zonnepanelen en thuisbatterij. Een thuisbatterij is doorgaans sneller terugverdiend wanneer deze werd geplaatst in combinatie met een Hybride omvormer..

Onze Merken 

Van het merk Growatt hebben wij diverse modellen thuisbatterijen beschikbaar. Zo hebben wij de GBLI6532 laagspanningsbatterij met een capaciteit van 6,5kWh. Daarnaast hebben wij de Ark beschikbaar in zowel laag als hoog voltage. De Ark heeft een modulair ontwerp waardoor de capaciteit variabel is. Tot slot hebben wij de Growatt H48050 batterij met bijpassende Batterij Management Systeem, deze heeft ook een modulaire opbouw waardoor de capaciteit variabel is. Met dit assortiment hebben wij voor elke Growatt hybride, ‘battery ready’ of AC-gekoppelde omvormer een bijpassende batterij beschikbaar.

Voordelen van Growatt:

  • Voor elke toepassing een batterij type beschikbaar

  • Compact ontwerp

  • Gemakkelijk te installeren

  • Uitstekende veiligheid vanwege lithium ijzer fosfaat cellen

  • Mogelijkheid tot firmware update op afstand

Growatt-logo.png
IMG-20220211-WA0006.jpg
286168-growatt-ark-h-battery-management-systeem-0.jpeg
bottom of page